Amazon harkitsee jakelukeskuksien sulkemista tuomioistuimen päätöksen vuoksi

Saa kuljettaa vain tiettyjä tuotteita Ranskassa.

Amazonille korona on ollut verkkokaupan kasvaessa tähän saakka melko suotuisa. Verkkokauppa kasvaa ja yritys on muun muassa työllistänyt satoja tuhansia uusia työntekijöitä. Toisaalta kuuluu myös soraääniä.

Ranskassa tämä on johtanut siihen, että tuomioistuin on kieltänyt Amazonia kuljettamasta muita kuin välttämättömiä tuotteita. Tästä päivästä alkaen he saavat toimittaa Ranskassa ainoastaan ruokaa, lääkkeitä ja hygieniatuotteita.

Ilmoitus

Kielto on voimassa kuukauden ja tarkoituksena on, että Amazon tarkastelee sillä aikaa rutiinejaan, joille se suojaa henkilökuntaansa tartunnoilta. Kiellon rikkomisesta voi koitua yli miljoonan dollarin päivittäiset sakot.

Osa ammattiyhdistyksistä on vaatinut koko toiminnan pysäyttämistä työolosuhteiden vuoksi. Amazon sanoo kuitenkin suorittavansa kehon lämpötilan mittauksia työntekijöillään ja kaikkien on pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys toisiinsa.

Amazon sanoo mahdollisesti harkitsevansa toimitusvarastojensa sulkemista Ranskassa päätöksen vuoksi.

Olemme ymmällämme tuomioistuimen päätöksestä, kun ottaa huomioon ne todisteet, jotka on tuotu esiin koskien henkilökuntaamme suojaavia turvatoimia. Meidän tulkintamme on, että saatamme joutua sulkemaan toimintamme jakelukeskuksissamme Ranskassa, Amazon sanoo yhdessä lausumassa.

Verkkokauppias tulee valittamaan päätöksestä.