Amazon avaamassa luksusosaston myös Euroopassa

Haluaa kilpailla Zalandon kanssa luksusmerkeistä?

Tavoitteena houkutella entistä useampia luksusmerkkejä alustalleen Amazon lanseerasi viime vuonna uuden osaston nimeltä Luxury Stores. Osasto oli aluksi vain Amazonin sovelluksessa ja sen tarkoituksena oli tarjota ylellisempi ostokokemus ja antaa tuotemerkkien laittaa oma sivauksensa valikoimaan, mikä on usein myös luksusmerkkien vaatimus.

Kyseessä on periaatteessa pienet myymälät, joissa Amazonin asiakkaat pääsevät käsiksi luksusbrändeihin. Tuotemerkit lähettävät kaiken itse, joten heillä on täysi kontrolli koko ostoselämyksestä.

Ilmoitus

Kuten tavallista panostus sai alkunsa USA:ssa, jossa Luxury Store on ollut viime vuoden syyskuusta alkaen. Nyt muotilehti WWD raportoi, että konsepti on tulossa myös Eurooppaan. Näin ainakin lehden saamien alan lähteiden mukaan.

Tietojen mukaan Amazonin luksusputiikki lanseerataan Euroopassa jo marraskuussa. Amazon ei ole halunnut kommentoida tietoja. WWD arvelee samalla, että tuleva lanseeraus saattaa olla vastaus Zalandon syventyneeseen yhteistyöhän luksusmerkkien kanssa Euroopassa.

Luxury Stores myy tällä hetkellä tuotteita muun muassa Oscar De La Rentalta, Mark Crossilta, Christopher Kanelta, La Perlalta, Deveauxilta, Mira Mikatilta ja Bogliolilta. WWD:n mukaan Amazon ei ole kuitenkaan onnistunut houkuttelemaan todella painavia luksusmerkkejä mukaan panostukseensa.