Amazon avaamassa kassattoman liikkeen Britanniassa

Asiakkaat, joilla on Amazon Go-sovellus voivat vain kävellä ulos kaupasta.

Amazon suunnittelee kassattoman liikkeen avaamista myös Lontoossa. Asiasta uutisoi The Guardian lauantaina. Verkkojätillä on jo nyt kassattomia liikkeitä Yhdysvalloissa, kuten myös Ehandel on jo aiemmin kertonut.

Amazon Go-liike toimii siten, että joukko kameroita ja sensoreita kirjaa automaattisesti kaiken, jota liikkeestä poimitaan asiakkaan Amazon-ostoskoriin. Asiakasta laskutetaan hänen Amazon-tilinsä kautta sen jälkeen, kun hän on poistunut liikkeestä.

Ilmoitus

Amazon on sanonut, että yksi Britannian merkittävimmistä markkinoista on ruoka. Yhtiöllä on jo nyt seitsemän elintarvikeliikettä Britanniassa Whole Foods Marketin muodossa. He myös toimittavat elintarvikkeita palveluidensa kautta.

The Guardian lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan britit eivät välttämättä kertaheitolla kuitenkaan ihastu automatisoituun liikkeeseen.

Sekä tekniikka että kokeilu ovat loistavia, mutta Amazon ei ole erityisen hyvä näiden liikkeiden vetämisessä, vähittäiskaupan analyyseihin erikoistunut Bryan Roberts sanoo lehden haastattelussa.

Hän uskoo, että Amazon joutuisi tekemään töitä ennen kuin suuret joukot olisivat valmiita rekisteröimään tilin.

Lehden mukaan Amazon aikoo avata kassattoman Amazon Go-liikkeen Länsi-Lontoossa myöhemmin tänä vuonna.

 

LUE MYÖS: Amazon avasi uuden kassattoman liikkeen