Amazon avaa toisen miehittämättömän myymälänsä

Suurempi kuin pilottimyymälä.

Vuoden alussa Amazon avasi ovet miehittämättömään myymäläänsä Amazon Go. Kyseessä on tekoälyä käyttävä fyysinen kauppa, joka sallii asiakkaan tehdä ostoksia kaupassa kulkematta kassan kautta. Tietokoneet valvovat asiakkaan jokaista askelta kaupassa ja tarkastavat, että jokainen mukaan otettava ostos veloitetaan.

Ilmoitus

Avajaisia siirrettiin ja siirrettiin, koska Amazon hienosääti tekniikkaa, mutta nyt myymälä on ollut auki jo muutaman kuukauden ajan. Tietoja on myös kuulunut uusien myymälöiden avaamisesta Seattleen, jossa nykyinenkin myymälä sijaitsee, sekä Los Angelesiin. Tämän jälkeen Amazon vahvisti, että San Francisco ja Chicago ovat seuraavana listalla.

Nyt GeekWire kertoo, että seuraava Amazon Go tulee seuraavaksi Seattleen.

- Olemme iloisia saadessamme seuraavan Amazon Go:n Seattleen. Myymälä avataan syksyllä 2018, yrityksen kerrotaan kertoneen.

Mitä suunnitelmille koskien Chicagoa ja San Franciscoa kuuluu, on yhä epäselvää. Uusi myymälä Seattlessa on ainakin huomattavasti suurempi kuin pilottimyymälä samaisessa kaupungissa.

Tekniikalla vielä tekemistä

Ensimmäinen Amazon Go on noin 165 neliön kokoinen, kun taas uuden myymälän kerrotaan olevan 280 neliötä. Suurempi myymälä asettaa jälleen Amazonin tekoälyn testiin. Näyttää siltä, että verkkokauppa ottaa uuden tekniikan käyttöönoton rauhallisesti, vaikka suunnitelmat ovatkin suuret.

Moni odottaakin tietoa siitä, aikooko Amazon tuoda samaisen tekniikan Whole Foods –kauppoihinsa, mutta tämän Amazon kiistää. Whole Foods –kaupat ovat lähemmäs 4 000 neliön kokoisia, joten tekniikkaa on todennäköisesti vielä paranneltava ennen kuin sitä voi käyttää täysimittaisessa päivittäistavarakaupassa.