Amazon aloittaa Black Fridayn ja joulukaupan: ”Aikaisemmin kuin koskaan”

Yritys pienentää rahtikaaosta?

Sanotaan, että joulukauppa aloitetaan joka vuosi vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Black Friday on niin ikään kehittynyt kokonaiseksi Black Weekiksi ja alkaa nykyisin jo ennen varsinaista Black Fridayta.

Amazon oli vuosia sitten laajentamassa Black Fridayta useamman päivän mittaiseksi ja tänä vuonna he ottavat ison askeleen varsinaisesta päivästä, mikä on 26. marraskuuta. Verkkojätti on nimittäin lanseerannut ”Black Friday-Worthy Dealsin” ja aloittaa joulukaupan jo nyt.

Ilmoitus

Yhtiö vaikuttaa myös olevan tyytyväinen tähän aloitukseen ja markkinoi, että se on ”aikaisemmin kuin koskaan”.

Asiakkaat ovat voineet ostaa aikaisemmin ja säästäneet paljon Black Friday-arvoisilla tarjouksilla, jotka ovat voimassa jo tänään. Eeppisiä tarjouksia voi löytää kaikista kategorioista huippumerkeiltä, kauden "täytyy-olla-tuotteilla" ja laajalla valikoimalla pieniltä yrittäjiltä ja käsityöläisiltä, Amazon kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Kampanja lanseerataan ensin USA:ssa, mutta ei yleensä mene kauaakaan ennen kuin ne laajenevat myös muille markkinoille.

Amazon vinkkaa muun muassa ”Stocking Stuffersseista”, joten kampanjan fokus ei ole vain Kiitospäivässä, kuten muuten voisi luulla, vaan yhtiö toivoo todellakin, että kuluttajat aloittavat joululahjojen hankinnan jo nyt.

Asiakkaat voivat saada etulyöntiaseman lahjalistojensa kanssa ja saavat sitten todellakin vain nauttia vapaasta, Dave Clark, Amazonin worldwide consumerin toimitusjohtaja sanoo.

Sen lisäksi, että Amazon mielellään laajentaa ostoperiodeja, arvaamme myös, että kysymyksessä on yritys tehdä jotain ”rahtikaaokselle”, joka muuten saattaa helposti syntyä Black Fridayn ja joulun aikoihin.