Alkon sadas noutopiste avautui Sonkajärvellä

Vastuullista myyntityötä testataan Myster Shopping-menetelmällä.

Alkon sadas noutopiste avautui Pohjois-Savoon Sonkajärvelle Rauta ja Maatalous J Suutarisen liikkeeseen.

- Alkon noutopisteverkosto on ollut toiminnassa vuodesta 1997 lähtien ja joukossa on erilaisia toimijoita. Alkon näkökulmasta tärkeintä on, että noutopiste toimii vastuullisena alkoholin luovutuspaikkana, että sen sijainti on keskeinen ja sinne on asiakkaiden helppo tulla tilaus noutamaan. Lisäämme hallitusti noutopisteiden määrää sekä Alkon palveluverkoston peittoa. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on, että meillä on Alkon palvelut - myymälä tai noutopiste - jokaisessa Suomen kunnassa. Alkon palvelut ovat kolmella neljästä suomalaisesta alle neljän kilometrin säteellä, Alkon aluepäällikkö Jari Hiekkataipale kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

 

Valvonta tärkeässä roolissa

Ennen myynnin aloittamista yhteistyökumppani saa ohjeistusta muun muassa myynnin valvontaan. Asiakkaan henkilölöllisyys ja ikä tarkastetaan tilausta tehdessä ja sitä noudettaessa. Tätä valvotaan niin kutsutun Mysteery Shopping-menetelmän avulla. Mystery Shopping perustuu siihen, että testiasiakkaat tekevät ostoksia yrityksessä.

Sonkajärveläisyrittäjä kertoo Alkon tiedotteessa olevan tyytyväinen voidessaan tuoda uuden palvelun kuntaan.

- Kaupankäynti on siirtynyt paljolti verkkoon niin miksipä ei myös Alkon osalta. Ja niillä paikkakunnilla missä ei ole Alkon myymälää, on hyvä, että verkkokaupan kautta palvelut ovat saatavilla kaikille. Me voimme myös tehdä myymälässämme verkkokauppatilauksen asiakkaan puolesta, yrittäjä Jari Suutarinen sanoo.

 

Hyvä pitkien välimatkojen kunnissa

Alkon verkkokauppa tuo yrityksen valikoiman myös niiden ulottuville, jotka asuvat pitkien välimatkojen päässä. Verkkokaupan lisäksi Alkolla on mobiilisovellus. Toimitusaika verkkokaupasta on nelisen päivää. Noutopisteitä Alkolla on niillä paikkakunnilla, jossa fyysistä myymälää ei ole ja ne toimivat verkkokaupan luovutuspisteinä.

Sonkajärvellä Alkon lähin fyysinen liike on 25 kilometrin päässä Iisalmella.

Ilmoitus