Alkoholin noutopisteet ruokakauppaan – ainakin Lidl kiinnostunut

"Se olisi merkittävä avaus Suomeen".

Ilmoitus

Haluavatko ruokakaupat viinin ja viinojen noutopisteiksi? Sitä kysyi YLE suurimmilta suomalaisilta ruokakauppaketjuilta, kun kävi ilmi, että EU-komissio tyrmäsi Suomen lakiehdotuksen, jossa alkoholin nettitilaukset ulkomailta yritetään estää.

Komissio ehdottaa, että alkoholitilauksia varten tulisi noutopisteitä, esimerkiksi ruokakauppoihin.

S-ryhmä ja Kesko eivät kyselyssä ottaneet suoraan kantaa asiaan, mutta Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen oli sen sijaan avoimempi kannanotossaan.

– Näen etämyynnin tärkeänä mahdollisuutena suomalaisille kuluttajille ostaa tuotteita kansainvälisistä valikoimista, se olisi merkittävä avaus Suomeen, Sipponen sanoi YLElle.

"Suomalainen kuluttaja on valveutunut"

Saksalaisjätti Lidl on suuri viinin ja muiden alkoholijuomien verkkokauppias Etelä- ja Keski-Euroopassa. Verkkokaupassaan Lidlillä on myymälöitä laajempi viinivalikoima.

Suomeen Lidlin tuotteita ei verkkokaupasta voi tilata.

– On meille tullut kysymyksiä, miksi Lidlin verkkokauppa ei toimita Suomeen. Suomalainen kuluttaja on valveutunut ja tietää, mitä maailmalta löytyy, Lidlin Lauri Sipponen sanoi YLEn haastattelussa.

Sipponen uskoo, että tulli pystyy keräämään verot etämyynnin toimijoilta. Etämyyntiä tekevällä yrityksellä myytyjen alkoholimäärien pitää täsmätä maksettujen verojen kanssa.

Ilmoitus

Lidlin Sipponen katsoo, että ikärajakontrolli on helposti hoidettavissa nykyaikana vaikka pankki- tai luottokorttitunnistautumisella, ja tarkistamalla ikä noutopisteessä.

Lue myös: https://ehandel.fi/alkoholin-nettimyynti-vaikea-rajoittaa/