Alan toimijat: ”Kultainen tilaisuus kotimaiselle kauppiaalle”

Matkahuolto ja Vilkas Group ennakoivat kiivasta joulukauppaa, vaikka kova kysyntä ja globaalit toimitusvaikeudet luovat historiallisen tavarapulan.

Raaka-ainepula, komponenttipula, konttipula… pulaa on globaalisti vaikka mistä ja toimitukset takkuavat. Lopputulos on se, että tänä jouluna tavara loppuu herkemmin kuin koskaan ennen. Ohje kuuluu nyt: Osta pian, ettei joulupukki tuo ei-oota, tiivistää johtavan suomalaisen verkkokauppatoimittajan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Verkkokaupan ennakoidaan silti kasvavan ja Matkahuollossa on varauduttu ennätyssesonkiin. 

Ilmoitus

Verkkokaupan tilaukset ovat tänä vuonna kasvaneet 30-40% viimevuotisesta. On loogista olettaa, ettei näistä luvuista tulla jouluna ainakaan alaspäin. Siksi, jos yllätyksiä ei tule, arviomme kasvusta on nyt 30-40%, ellei enemmän, Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola sanoo ja jatkaa:

Moni jo ymmärtää, että ihan suosituimmat lahjatoiveet kuten PlayStation 5 eivät tule riittämään. Yllätys taas voi olla, että esimerkiksi monien merkkivaatteiden toimitusajat voivat jo nyt painua ensi vuodelle kansainvälisissä verkkokaupoissa. Kannattaa siis miettiä vaihtoehtoja.

Sekä Matkahuolto että Vilkas Group kehottavat suosimaan suomalaista.

Kannattaa suosia kotimaista ja kotimaasta tilattuna! Täällä on varauduttu ja varmistettu monin tavoin, että tavara saadaan ajoissa kotimaisen verkkokaupan varastoista kuluttajalle. Nyt on hyvä shoppailla mukavasti ja koronaturvallisesti kotimaista kotisohvalla, Matkahuollon toimitusjohtaja sanoo.

Vilkkaalla, joka on siis verkkokauppa-alustojen toimittaja, tavarapula nähdään kotimaisen kaupan mahdollisuutena. 

Kotimaisilla verkkokaupoilla on kultainen tilaisuus tehdä kaikkien aikojen ennätykset, kunhan panostaa markkinointiin nyt heti, että suomalaiset kuluttajat heidän tuotteensa varmasti ajoissa löytävät. Suomessa on paljon uniikkia tarjottavaa, jota pukinsäkkiin nyt myös löytyy. Samalla hyötyvät suomalaiset valmistajat ja koko Suomi, Korkiakoski sanoo.

Matkahuolto on lähtenyt omalta kohdaltaan jopa sparraamaan joulupukkia.

Fiksut pääsevät halvimmalla ostamalla lahjat suoraan paketoituina, jopa suoraan vastaanottajille lähetettyinä. Meillä on lista verkkokauppakumppaneita, jotka paketoivat lahjat valmiiksi ja lähettävät ne suoraan lahjan saajan kotiosoitteeseen tai lähimpään noutopisteeseen, Janne Jakola sanoo.

Ilmoitus

Vilkas Group kertoo joulun ajan odotuksista tiedotteessa.