Aineettomat lahjat tukevat tyttöjä kehitysmaissa

Plan International Suomen uudessa lahjakaupassa voi edistää esimerkiksi tyttöjen koulunkäyntiä, kuukautisterveyttä ja suojelua lapsiavioliitolta.

Ilmoitus

Plan International Suomi on avannut uuden aineettomien lahjojen verkkokaupan, josta saatavilla aineettomilla lahjoilla voi edistää kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen, oikeuksia.

– Tytöillä on edelleen sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. Lahjojen avulla parannamme tyttöjen elämää ja suojelua esimerkiksi Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa, Jordaniassa ja Nigeriassa, Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo tiedotteessa.

Kehitysmaiden tytöt kokevat syrjintää ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä takia ja he kärsivät poikia useammin aliravitsemuksesta, huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, väkivallasta, lapsikaupasta ja hiv/aidsista.

"Aineeton lahja ilahduttaa"

Lahjoilla voi edistää esimerkiksi tyttöjen koulutusta ja tietokonetaitoja, lisätä kestositeiden saatavuutta, parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita sekä ehkäistä lapsiavioliittoja ja sukuelinten silpomista.

Lisäksi lahjoilla voi tukea puhtaan veden ja kuivuutta kestävien siementen saatavuutta sekä varhaiskasvatusta ja lasten terveystarkastuksia erityisesti katastrofialueilla. Lahjoilla voi myös parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia leikkiin ja liikuntaan sekä tukea kouluruokailua.

– Aineeton lahja ilahduttaa sekä lahjan saajaa että lapsia kehittyvissä maissa. Aineeton lahja on paitsi merkityksellinen myös ympäristöystävällinen valinta, Heinänen sanoo.

Uusi lahjakauppa on entistä helpompi käyttää. Kaupassa voi ostaa kerralla useampia lahjoja, joista jokaiselle saa oman kortin, joko sähköisenä tai tulostettavana. Kortteihin saa mukaan oman tervehdyksen.

Ilmoitus