Adlibris myy nukkekoteja Suomessa – Lautapelit ja legot kiinnostavat Pohjoismaissa

Rotanloukku ja Afrikan tähti pitävät vielä pintansa.

Ilmoitus

Suomessa verkkokauppa Adlibriksen lelumyynnin kärjessä ovat kirkkaasti lautapelit mutta nukkekotiharrastus on kovassa nosteessa. Adlibriksen myyntitilastojen mukaan Ruotsissa ja Norjassa nukkekotibuumi on vielä pientä verrattuna Suomeen, jossa myynti on moninkertaista naapurimaihin verrattuna.

Lautapelit lelumyynnin kärjessä

Nukkekotibuumi näkyy vahvasti Suomen myyntitilastoissa. Viimeisen vuoden aikana nukkekoteja on ostettu Suomessa niin paljon, että leluista vain legot ja lautapelit yltävät nukkekotien myynnin ohi.

- Edellisvuoteen verrattuna nukkekotien myynti on kasvanut lähes 160 prosenttia. Jopa palapelien myynti on jäänyt nukkekotien taakse, Adlibriksen markkinointipäällikkö Marjut Määttä kertoo Adlibriksen tiedotteessa.

Muihin Pohjoismaihin verrattuna nukkekodit ovat Suomessa poikkeuksellisen suosittuja. Esimerkiksi Ruotsissa nukkekoteja enemmän Adlibrikseltä ostetaan erilaisia figuureja, legoja, palapelejä ja lautapelejä. Norjaan verrattuna nukkekoteja myytiin Suomessa viimeisen vuoden aikana lähes viisi kertaa enemmän.

Suomessa Adlibriksen lelumyynnin kärjessä ovat kirkkaasti lautapelit. Lautapelien kasvavasta suosiosta on puhuttu jo vuosia, eikä sille näy laantumista.

- Edelliseen vuoteen verrattuna lautapelien myynti on kasvanut kuusinkertaisesti. Perinteiset pelit ovat suosituimpia, Rotanloukku ja Afrikan tähti ovat tällä hetkellä myydyimmät lautapelit, Määttä sanoo.

Nukkekodeista ammatin itselleen tehnyt käsityötaitaja Maria Malmström kertoo, että nukkekotiharrastajia löytyy Suomessa kaikista ikäryhmistä.

- Pienoismallit ovat kiehtovia. Minulla on kuin Pelle Pelottoman luonne: tykkään pohtia, mistä kaikesta voisin saada materiaalia esineisiin, joita olen rakentamassa, Malmström kuvaa.

Ilmoitus

Aluksi hän ei löytänyt mistään valmiita ohjeita esineisiin, joten Malmström päätti aloittaa oman blogin niiden jakamista varten. Sisältöä on syntynyt niin paljon, että nyt hän viimeistelee jo viidettä nukkekotiaiheista kirjaansa.

- Sille, joka pitää käsillä tekemisestä, nukkekodissa riittää haastetta, Malmström sanoo. Nukkekoti ei ole vain lasten juttu – harrastajia löytyy kaikista ikäluokista Malmström kertoo, että moni nukkekotiharrastaja tekee vanhaa mummolaansa tai lapsuudenkotiaan. Paikkaa, johon on tunneside, hän täsmentää.

Malmström pitää nukkekotikursseja, joissa rakennetaan yhdessä pienesineitä nukkekoteihin. Osallistujia riittää kaikista ikäluokista.

- Kursseillani käy esimerkiksi pariskuntia ja äitiä ja tyttäriä. Ikähaitari on lapsista 90-vuotiaaseen asti, Malmström sanoo.