Äänikirjojen myynnissä huimaa kasvua – myös kuulokkeet käyvät kaupaksi

Dekkarit suosiossa etenkin kesällä.

Ilmoitus

Adlibriksen äänikirjojen myynti on kasvanut viimeisen vuoden aikana yli 40 prosenttia. Lisäksi äänikirjabuumi on lisännyt kuulokkeiden myyntiä: niitä on ostettu alkuvuonna kolminkertainen määrä tavalliseen verrattuna.

Dekkareiden suosio näkyy myyntipiikkinä etenkin kesällä. Tänä vuonna kärkisijoille ovat kivunneet myös erilaiset parisuhdeoppaat sekä itsensä kehittämistä käsittelevä kirjallisuus.

- Ihmiset haluavat nyt selkeästi kehittää itseään ymmärtämään muita paremmin. Kärkisijoilla keikkuvat viikosta toiseen muun muassa Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni ja Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen taidot, kertoo Adlibriksen markkinointipäällikkö Marjut Määttä lehdistötiedotteessa.

Alkukesän kirjamyyntitilastojen kärjessä keikkuvat dekkarit, äänikirjat ja itsensä kehittämiseen liittyvät kirjat. Kesän trendeiksi näyttävät nousevan etenkin hyväntuulinen kaunokirjallisuus ja hyvinvointi. Kesällä moni vaihtaa vapaalle ja uppoutuu kirjojen maailmaan. WSOY:n kustannustoimittaja Anna-Riikka Carlson uskoo, että keväällä päätään nostanut kevyiden, hyväntuulisten kirjojen suosio jatkuu myös kesällä.

- Tämän kesän trendi on ehdottomasti feel good -kirjallisuus, mikä tarkoittaa hyväntuulista, suomennettua kaunokirjallisuutta, joka kiinnostaa nyt selvästi lukijoita. Näissä ihmissuhdetarinoissa on yleensä onnellinen loppu, Carlson kertoo.

Carlsonin mukaan muita pinnalla olevia trendejä ovat äänikirjat ja lukemisen monipuolistuminen kesällä.

Sykli on kääntynyt

- Äänikirjojen kuuntelu on noussut ennätyslukemiin parin viime vuoden aikana. Äänikirjat ovat uusi tarinan kuluttamisen muoto, jonka suosiolle ei näy loppua.

Alan monipuolistumista kuvaa se, että ennen kirjoja julkaistiin huimat määrät syksypainotteisesti. Nyt sykli on kääntynyt niin, että uutuuksia tulee paljon ulos myös keväällä.

Ilmoitus

- Myös dekkareita on alkanut ilmestyä runsaasti keväisin, ja niitähän luetaan perinteisesti paljon kesällä. Tietokirjojenkin valikoima on monipuolistunut viime vuosina merkittävästi, Carlson kertoo.