Äänikirjojen kuuntelu huimassa kasvussa – Bookbeat laajentaa valikoimaansa

Yhä useampi kuuntelee kännykästä.

Äänikirjojen kulutus on huimassa kasvussa ja yhä useampi suomalainen kuuntelee äänikirjaa suoraan kännykästään. Usein äänikirjoja harrastaa koko perhe. Palvelun laaja valikoima sisältää kymmeniä tuhansia kirjoja eri lajityypeistä eri-ikäisille kuuntelijoille, ja siksi useat käyttäjät ovat toivoneet perhetiliä. BookBeat vastaa toiveisiin ja tarjoaa nyt mahdollisuuden liittää käyttäjätiliin perheenjäseniä. Näin jokainen voi kuunnella omaa kirjaansa omalta laitteeltaan.

Ilmoitus

- Asiakkaiden toiveet ja tarpeet on asia, jota kuuntelemme aina herkällä korvalla. Toivomus perhetilistä on tullut esille usein, kertoo BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström lehdistötiedotteessa. Nyt kesälomien alkaessa tämä toive on ilo toteuttaa: tästä lähtien jokainen BookBeatin käyttäjä, jonka taloudessa asuu useampi henkilö voi halutessaan lisätä tiliinsä yhdestä neljään lisäprofiilia.

Forsström kertoo, että mahdollisuus kuunnella yhtä aikaa puolison tai lasten kanssa kukin omaa kirjaansa ilman, että kokonaiskustannus nousee kaksinkertaiseksi on ollut musiikin ja tv-sarjojen suoratoistopalveluista jo tuttu palvelumalli.

- Suomen markkinan johtavana äänikirjapalveluna haluamme palvella asiakkaitamme niin hyvin kuin mahdollista. Siksi toimme perhetilin saataville heti kun voimme, Forsström jatkaa. Asiakkaat voivat helposti ja joustavasti lisätä ja poistaa profiileja käytöstä, ja kokonaiskuluun tulee näin huomattava säästö. Jatkossa puoliso tai lapset voivat siis kuunnella kukin omia kirjojaan yhtä aikaa, ja valita ja tallentaa omat kirjalistansa.

Kesäloma kuuntelun korkeasuhdanne

Kesä- ja loma-ajat ovat äänikirjojen kuuntelun kulta-aikaa. Vapaa-aika lisääntyy, ja toisaalta ollaan paljon liikenteessä. Äänikirjavalikoima kulkee kännykässä helposti mukana kaikkialle.

- Matkoilla, puutarhassa, metsässä ja rannalla voi muun tekemisen ohessa kuunnella samalla äänikirjaa. Äänikirjat ovat "kirjojen hands-free", sanoo Forsström.

BookBeat tuo kesään yhdessä kustantamoiden kanssa paljon uutta kuunneltavaa kaikista lajityypeistä. Esimerkiksi lastenkirjoista ovat saatavilla nyt sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjät että Astrid Lindgrenin klassikot, kuten Saariston lapset ja Eemelit. Aikuisten klassikoissa valikoima on täydentynyt esimerkiksi Mika Waltarilla ja Märta Tikkasella.