600 ambulanssikäyntiä Amazonin varastolla

Kritiikki työoloista jatkuu.

Jokin aika sitten kerroimme kuinka verkkokauppajätin varastotyöntekijät Iso-Britanniassa joutuvat virtsaamaan pulloihin sekä pidättäytymään veden juonnista, jotta he pysyvät mukana verkkokaupan tahdissa. Amazon saa paljon kritiikkiä työolosuhteista, mutta toisaalta heillä on yli 550 000 työntekijää, joten kritiikiltä voi tuskin välttyä.

Ilmoitus

Viime aikoina juuri varastokeskus Iso-Britanniassa on koettu olevan erityisen ankara työntekijöitään kohtaan. The Guardian kertoo, että ambulanssi on kutsuttu 600 kertaa kolmen vuoden aikana Amazonin jakelukeskukseen. Amazonin mukaan tämä on kuitenkin suhteellisen alhainen luku verrattuna tehtyihin työtunteihin.

- Ei ole kohtuullista väittää, että meillä on epävakaat työolosuhteet pelkästään näitä tilastoja katsoen. Soitot ensihoitoon liittyvät henkilökohtaisiin terveydentiloihin eivätkä ole työhön liittyviä. Ambulanssikäynnit englantilaisilla varastoillamme olivat viime vuonna 0,00001 työtuntia kohden, joka on hyvin alhainen luku, Amazonilta on kerrottu.

Samantapaisella varastolla kahdeksan käyntiä

The Guardian on tosin myös verrannut yhtä Amazonin englantilaista varastoa, jossa työskentelee 1 800 henkilöä, päivittäistavarajätti Tescon varastokeskukseen, joka työllistää 1 300 henkilöä. Molemmat varastot ovat myös lähes samankokoiset.

Amazonin varastolla ambulanssi kävi kolmen kuluneen vuoden aikana 115 kertaa, kun taasen Tescon-varastolla käyntejä oli vain kahdeksan. Nämä luvut eivät näytä Amazonia hyvässä valossa. Ambulanssikäynnit Amazonin varastolla ovat kuitenkin vähentyneet ja niitä oli viime vuonna enää 28 kertaa verrattuna vuoteen 2015 kun ambulanssi kutsuttiin paikalle 49 kertaa.

Lue myös: https://ehandel.fi/kova-tahti-pakottaa-tyontekijat-pissaamaan-pulloon-amazonilla-ei-ehdita-vessaan/