35,8 miljoonan euron rahoitus

Swappie sai 40,6 miljoonan dollarin eli 35,8 miljoonan euron rahoituksen Series B-kierroksella.

Sijoittajien joukossa ovat muun muassa TESI sekä nykyiset sijoittajat Lifeline Ventures, Reaktor Ventures ja Inventure, jotka kaikki osallistuivat myös yhtiön A-kierrokselle vuonna 2019. Swappie kertoo nostaneensa kaikkiaan 48 miljoonan dollarin eli 42,5 miljoonan euron rahoituksen. Tuotot käytetään toiminnan laajentamiseen Euroopassa sekä tiimin kasvattamiseen.

Uskomme laadukkaasti kunnostettujen älypuhelinten kysynnän kasvavan merkittävästi, koska kuluttajat ovat yhä tietoisempia ostopäätöstensä ympäristövaikutuksista. Hallinnoimme koko arvoketjua, koska kunnostamme jokaisen laitteen itse omassa tehtaassamme. Tämä tarkoittaa, että voimme tarjota korkeimman laadun laitteita takuulla ja huomattavasti uutta laitetta halvemmalla. Sijoituksen avulla voimme kiihdyttää kansainvälistä laajentumista ja tehdä älypuhelinten kiertotaloudesta valtavirtaa eri puolilla Eurooppaa, Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Swappie on raketin lailla noussut melko tuore yritys. Se perustettiin vuonna 2016 ja vielä vuonna 2017 sen leivissä oli vain kaksi työntekijää. Tänä päivänä yhtiö työllistää 260 työntekijää ja se aikoo palkata 400 uutta työntekijää seuraavan 12 kuukauden aikana.

 

Älypuhelimen ympäristökuormitus

Leijonanosa älypuhelimen tuottamista hiilidioksidipäästöistä syntyy sen valmistuksen aikana. Swappie muistuttaa, että maailmassa on tällä hetkellä enemmän puhelimia kuin ihmisiä. Kuluttajalla on kuitenkin vain vähän luotettavia ja vastuullisia vaihtoehtoja – Swappie yrittää vastata tähän ja on onnistunut aika hyvin.

Swappie toimii niin, että se kunnostaa käytettyjä puhelimia tehtaallaan Helsingissä ja myy ne kuluttajille verkkokauppansa kautta. Swappien teknikot tarkastavat laitteet ja ne myydään vuoden takuulla.

Kuluttajat ovat myös ymmärtäneet käytettyjen puhelimien arvon – sellainen vähentää ympäristökuormitusta ja maksaa vähemmän.

Swappien puhelimille on ollut erittäin paljon kysyntää. Vuodesta 2018 vuoteen 2019 Swappien liikevaihto nelinkertaistui yli 31 miljoonaan euroon. Korona on vauhdittanut Swappien myötätuulta entisestään ja sen liikevaihdon kasvu viisinkertaistui huhti- ja toukokuussa edellisvuoteen verrattuna.

 

Lisää kasvua uusilta markkinoilta

Swappien pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja yhtiö toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa. Yhtiö aloittaa toiminnan kesän aikana vielä Saksassa, Irlannissa, Portugalissa ja Alankomaissa.

Ilmoitus

Uskomme, että Swappiella on valtavat kasvumahdollisuudet. Euroopan älypuhelinmarkkinan arvo on yli 100 miljardia euroa, mutta käytettyjen ja kunnostettujen puhelinten osuus siitä on vain hieman yli 10 prosenttia ja vain yksi neljästä aiemmin omistetusta puhelimesta myydään uudelleen. Nopean kasvunsa avulla Swappie on todistanut, että se kasvattaa koko kunnostettujen puhelinten markkinaa eikä vain omaa markkinaosuuttaan. Liiketoiminnalla on valtava potentiaali, ja olemme ilahtuneita osallistuessamme tähän rahoituskierrokseen tukeaksemme Samia, Jiriä ja muuta tiimiä, kun he vievät Swappien seuraavaan kestävän kasvun vaiheeseen, TESIn investment manager Tony Nysten sanoo.

Swappien taloudellisena neuvonantajana koko kierroksen ajan toimi Arma Partners.

 

LUE MYÖS: Swappie kovassa kasvussa - suuntana eurooppalaiset markkinat