20 000 haki kun Nelly kutsui asiakkaita mukaan malleiksi

”Miltä naisen vartalo oikeasti näyttää”.

Ilmoitus

Keskustelut siitä kuinka malleja esitellään, retusoidaan ja valitaan, on jatkuvaa muotialalla. Moni on kriittinen alan kapeaan ihannekuvaan ja välillä kovaakin kritiikkiä kohdistetaan siihen, ettei enempää tehdä edesauttaakseen muun muassa mainostamista erilaisten vartalon muotojen kanssa.

Nyt ruotsalainen verkkokauppa Nelly.com on ottanut asian omiin käsiinsä. Yrityksen ensisijainen kohderyhmä ovat nuoret naiset, ja nyt yritys on päättänyt, ettei se enää halua olla osallisena tiettyjen stereotypioiden esille tuomisessa muotialalla.

Kutsuu asiakkaita omaan malliryhmäänsä

Jo aikaisemmin Nelly on lopettanut arpien ja selluliittien poismuokkaamisen malli- ja kampanjakuvistaan. Yritys toteaa itse, että he haluavat näyttää ”miltä naisen vartalo oikeasti näyttää”.

Nyt muotitoimija ottaa seuraavan askeleen tässä työssä. Sen sijaan, että yritys olisi riippuvainen mallitoimistoista, joissa Nellyn mukaan on yliedustus malleista, jotka näyttävät tietyltä tavalta, he perustavat nyt oman malliryhmänsä.

Uuden konseptin #NELLYNEWFACES mukaisesti asiakkaat saavat itse hakea yrityksen malleiksi. Palaute on ollut massiivista. Sen jälkeen kun hanke lanseerattiin hakulomakkeen muodossa verkkokaupassa heinäkuussa, yli 20 000 hakemusta malliksi hinkuvilta nuorilta naisilta on saapunut yritykselle.

”Odotamme tapaavamme asiakkaat”

Hakemuksia oli niin monta, että Nelly on päättänyt järjestää castingkiertueen tavatakseen kaikki mahdolliset uudet mallit.

- Odotamme tapaavamme asiakkaitamme ja heidän avullaan voivamme laajentaa edustusta muotialalla. Samalla meillä on mahdollisuus nostaa esille uusia, mahtavia naisia, jotka saavat mahdollisuuden vaikuttaa. #NELLYNEWFACES on pitkäikäinen projekti, jonka parissa työskentelemme kauan. Tämä on uusi ja tärkeä tapa meille löytää uusia malleja, kertoo Anna Ullman Sersé.

Castingkiertue vieraili jo Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tukholmassa. Yhteensä 150 nuorta naista oli kutsuttu ensimmäiselle, mutta Nellyn mukaan ei suinkaan viimeiselle, castingkiertueelle. Mallit, jotka valitaan konseptin kautta, valokuvataan Nelly.comin valokuvausstudiossa Boråsissa ja he saavat toimialamukaisen korvauksen. Kolme malleista pääsee myös eturiviin syksyn suuressa kampanjassa.

Ilmoitus