1500 työpaikkaa saattaa olla vaarassa myös täällä

Kirjoja ja sanomalehtiä juna-asemilla sekä lentoterminaaleissa myyvä brittiläinen WH Smith ilmoitti elokuun alkupuolella, että pahimmillaan 1500 työpaikkaa on vaarassa.

WH Smith löytyy myös Helsinki Vantaalta, mutta putiikki on olosuhteiden pakosta kiinni. Covid-19 on vaikuttanut fyysisiin liikkeisiin ja varsinkin juna-asemilla ja lentokenttien terminaaleissa sijaitseviin myymälöihin.

Tämän tuloksena meidän on nyt tehtävä lisää toimenpiteitä vähentääksemme yrityksemme kustannuksia, WH Smith Groupin Chief Executive, Carl Cowling sanoo tiedotteessa viime viikolla.

Ilmoitus

Vaikka alamme nähdä aikaisia merkkejä palautumisesta joillakin markkinoillamme, palautumistahti on silti hidas, hän jatkaa.

Yhtiö aloittaa nyt tiedotteen mukaan neuvottelut uudelleenjärjestelyistä, mikä saattaa johtaa 1500 työpaikan menetykseen.

WH Smith on myymäläkonsepti, joka myy muun muassa kirjoja sekä sanomalehtiä ja muita kioskituotteita. Yhtiöllä on yli tuhat kivijalkaputiikkia, joista noin puolet on lento- ja rautatieasemilla, sairaaloissa ja moottoriteiden varsilla.