100 IKEA-konttia jumissa haveriin joutuneella aluksella – ”teemme kaikkemme”

Kaaos Suezilla.

400 metriä pitkä rahtialus ajautui jumiin Suezin-kanavaan, mikä on tärkeä kulkureitti Aasian ja Euroopan välillä. Tieto tästä tuli viime viikolla. Koska Suez on tärkeä yhteys, koko maailman tavaratoimitukset ovat olleet vaarassa. Jumissa olleen aluksen taakse jäi koko joukko muita rahtialuksia, jotka eivät päässeet siitä ohitse.

Yksi yrityksistä, jolla on noin 100 konttia Ever Givenillä, on Ikea.

Ilmoitus

Tällä hetkellä on vaikea arvioida miten ja missä määrin häiriö tulee vaikuttamaan tavaroiden saatavuuteen, koska tilanne kehittyy koko ajan. Seuraamme tilannetta logistiikkapartneriemme kanssa ja toivottavasti tämä ei ole pitkäaikainen häiriö. Aivan kuten muissakin toimitusketjun häiriötapauksissa, kun ne keskeytyvät tai tulee muita häiriöitä, teemme kovasti töitä löytääkseemme vaihtoehtoisen ratkaisun, jotta tuotteidemme saatavuus voidaan taata kansainvälisesti, Ikean lehdistövastaava Hannes Mård, sanoo iltapäivälehti Expressenille tekstiviestitse.

Aamulla tulleiden tietojen mukaan alus on nyt ainakin osittain irrotettu. Edelleen oli kuitenkin epäselvää, milloin liikenne voi palautua normaaliksi.

Ikealla on tuotteita myös Ever Givenin takana olevissa aluksissa, jotka ovat siis olleet ankkuroituna haverin vuoksi.

Pitää paikkansa, että Ikealla on noin 100 konttia aluksessa, joka on jumissa Suezin kanavassa sekä kontteja aluksissa, jotka odottavat läpipääsyä kanavasta. Näissä konteissa on Ikea-tuotteita, jotka myydään eri markkinoilla. Vaikuttaako nyt tapahtunut haveri Suezilla asiakkaisiin esimerkiksi Ruotsissa, sitä on vaikea sanoa. Teemme luonnollisestikin kaikkemme, ettei tämä vaikuttaisi asiakkaisiin, Mattias Hennius, Ikean lehdistöpäällikkö sanoo sähköpostitse Ehandelille.