100 000 uutta työntekijää

Amazon aikoo palkata 100 000 uutta työntekijää varasto- ja toimitustehtäviin, jotta he voivat vastata koronaviruksen aiheuttamaan suureen kysyntään. Yhtiö tiedotti asiasta maanantaina.

Samalla he nostavat näiden työntekijöidensä palkkaa kahdella US dollarilla tunnissa Yhdysvalloissa. Britanniassa palkat nousevat kaksi puntaa ja monissa EU-maissa palkat nousevat noin kaksi euroa tunnilta.

Kun ihmiset suojaavat itseään virukselta, he kääntyvät samalla verkkoliikkeiden, kuten Amazonin puoleen ja ostavat muun muassa ruokaa ja kotitaloustarvikkeita. Perjantaina Amazon tiedotti asiakkailleen, että jotkin Prime-kuljetukset saattoivat olla myöhässä ja kaikkein kysytyimmät kotitaloustarvikkeet olivat loppu varastosta.

Ilmoitus

Amazonin kansainvälisen toiminnan Senior Vice President Dave Clark sanoi blogikirjoituksessaan maanantaina, että he näkevät kysynnässä huomattavan kasvun, mikä tarkoittaa, että työvoiman tarve on nyt ainutkertainen.

Kun virus on levinnyt huikeaa vauhtia, ihmisiä on kehotettu pysymään kotona ja välttelemään suuria kokoontumisia. Yhdysvalloissa monien suurkaupunkien baarit ja ravintolat ovat joutuneet sulkemaan ja heidän työntekijänsä ovat nyt jäämässä ilman palkkaa.

Clarkin mukaan Amazon tavoittelee näitä ihmisiä ja toivottaa heidät tervetulleesi Amazonin tiimiin, kunnes asiat ovat palautuneet normaaliksi ja heidän omat työnantajansa voivat taas tarjota heille elannon.