Linda Liukas inspiroimaan naisia Gigantin ja Huawein tekoälyseminaarissa

Seminaari osa digitaalisen eriarvoistumisen vähentämiseen tähtäävää hanketta.

Ilmoitus

Lastenkirjailija ja koodausaktivisti Linda Liukas osallistuu  Giganttin ja Huawein nuorille naisille järjestämään tekoälyseminaariin.  Gigantti ilmoittaa tiedotteessa, että seminaari on osa Gigantin digitaalisen eriarvoistumisen vähentämiseen tähtäävää hanketta.

Yhteistyössä on mukana Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talot, joiden verkostoista osallistujat kootaan.

Ilmoitus

- Nuorten eriarvoistuminen näkyy valitettavasti yhteiskunnassamme yhä enemmän. Se näkyy myös digitaalisessa eriarvoistumisessa, kun kaikilla perheillä ei valitettavasti ole varaa ostaa välineitä, joilla nuoret pysyvät mukana digitaalisessa kehityksessä. Lisäksi törmäämme usein myös siihen, että tyttöjä ei kannusteta matemaattisille tai teknologisille aloille. Hämmästyttävän useat tytöt kertovat, että heille on jopa koulussa saatettu sanoa, etteivät he siinä pärjäisi; ettei kannata. Ja saatetaan ohjata enemmän hoiva-alalle, sanoo Loisto Setlementti ry:n sukupuolisensitiivistä Tyttöjen Talo -työtä johtava Mari Uusitalo-Herttua tiedotteessa.

Inspiroida nuoria

Tapahtuman tarkoituksena on inspiroida nuoria naisia teknologian, tekoälyn ja koodaamisen maailmaan ja innostaa osanottajia näkemään teknologian mahdollisuudet myös käytännössä.

- Tämän päivän teinityttöjen mielikuvituksesta syntyy huomispäivän teknologia, tiede, taide ja yhteiskunta. Minusta on tärkeää, että mahdollisimman monenlaiset ihmiset saavat työkalut ymmärtää teknologistuvaa maailmaa – olivat ne sitten tietoihin, taitoihin, asenteisiin, laitteisiin tai infrastruktuuriin liittyviä. Tässä iltapäivässä toivottavasti päästään vaikuttamaan kaikkiin näihin, sanoo Linda Liukas.