​Tutkimus: 95 prosenttia kuluttajista pysyy uskollisena verkkokaupalle, joka palauttaa rahat samana päivänä

Rahojen palauttaminen nopeasti vahvistaa asiakkaiden uskollisuutta.

Ilmoitus

Tukholma, Ruotsi – 15.11.2018: Rahojen palauttaminen nopeammin voi saada 58 prosenttia kuluttajistaostamaan enemmän* ja 56 prosenttia ostamaan useammin, todetaan sähköiseen kaupankäyntiin keskittyvässä Trustlyn raportissa Rethink your refunds, perfect your payments: How to unlock customer loyalty in e-commerce. Näiden tulosten perusteella yli puolet verkkokaupan nykyisistä asiakkaista voidaan saada ostamaan enemmän nopeuttamalla rahojen takaisinmaksua.

Asiakastyytyväisyys voidaan parantaa palautusprosessia parantamalla

Verkossa tekee ostoksia enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin. Siksi yrityksiin kohdistuu enemmän paineita palauttaa rahat tai hyvittää ostos. Euroopassa 69 prosenttia kuluttajista ilmoittaa joutuneensa odottamaan rahojen palauttamista vähintään neljä päivää. Yritykset voivat saada kanta-asiakkaita ja parantaa asiakastyytyväisyyttä kehittämällä rahojen palautusprosessiaan. Kuluttajista 65 prosenttia kertoo, että rahojen palauttamisen nopeus ja helppous vaikuttaa verkkokaupan valintaan. 95 prosenttia ilmoittaa, että rahojen palauttaminen samana päivänä voisi kasvattaa asiakasuskollisuutta.

Lisäksi 73 prosenttia kuluttajista kertoo kokeilevansa mielellään uusia maksutapoja, jos rahat palautetaan nopeasti. Näiden tulosten perusteella verkkokaupalla on mahdollisuus kasvaa tarjoamalla pankkitililtä maksamista, sillä verkkopankkimaksu mahdollistaa rahojen takaisinmaksun saman päivän aikana.

"Ostajat odottavat saavansa palautkset heti ja helposti"

Trustlyn Business Marketing Manager Lassi Eronen toteaa tiedotteessa:

- Ostajat odottavat saavansa palautukset heti ja helposti. Vaikka ostokset saa yhä useammin palauttaa maksutta, palautusten maksaminen ei ole kehittynyt yhtä nopeasti. Palautusten maksaminen nopeasti vaikuttaa ostajan saamaan kokemukseen voimakkaasti. Monet yritykset eivät kiinnitä tähän riittävästi huomiota, koska niissä luullaan, että maksuton palauttaminen riittää. Siksi yritysten on aika ottaa käyttöön maksamisvaihtoehto, joka mahdollistaa myös rahojen palauttamisen samana päivänä. Trustlyn ainutlaatuinen palautustoiminto mahdollistaa tämän helposti ja tehokkaasti. Kuluttajat toivovat uusia innovatiivisia maksamismenetelmiä, joten odotamme asiakasmäärämme kasvavan voimakkaasti.

Markkinoiden dynaamisuuden ja kuluttajien asenteiden vuoksi pankkitililtä maksaminen on keskeinen keino parantaa verkkokaupan tarjoamia kokemuksia. Euroopassa se on jo nyt yksi nopeimmin yleistyvistä maksamismenetelmistä. Uusi teknologia mahdollistaa sen, että kuluttajat maksavat turvallisesti pankkitileiltään.